Bij het invullen van je gegevens ga je ermee akkoord dat je door ons benaderd kan worden.
Bedankt voor uw interesse. U hoort zo spoedig mogelijk van ons terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bij het invullen van je gegevens ga je ermee akkoord dat je door Het DM Bureau benaderd kan worden.
Bedankt! Eén moment geduld...
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Corona richtlijnen en gedragsregels voor scholen

Geschreven door
Coronaveilige School
op
17/4/2020
Geschreven door
Coronaveilige School
op
24/4/20

Goed nieuws! Het basisonderwijs wordt weer voorzichtig aan ‘opgestart’. Zo openen basisscholen, inclusief het speciaal onderwijs, op 11 mei hun deuren. Ook de dagopvang en gastouderopvang pakken vanaf dit moment hun werkzaamheden weer op. Aanvullend kan ook weer gebruik gemaakt worden van de BuitenSchoolse Opvang (BSO), op de dagen dat een leerling naar school gaat.

Door de halvering van groepsgroottes, wordt het ‘normale’ lesprogramma nog niet volledig opgepakt. Leerlingen gaan, ook in de nieuwe situatie, nog niet volledig naar school. De verwachting is dat zij voor 50% van de tijd naar school kunnen, waarbij de rest van de tijd op andere wijze wordt ingevuld. Die invulling wordt bepaald door de school en de leraren.

De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. Zij gaan dit verder uitwerken; daarbij kunnen verschillen tussen scholen ontstaan. Scholen informeren ouders over wat dit voor het onderwijs van hun kinderen precies betekent.

Het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaat 100% open. Ouders wordt opgeroepen kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om zo het openbaar vervoer te ontlasten. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen voorbereidingen treffen zodat leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer (deels) naar school kunnen.

Poster aanvullende maatregelen

De scholen zijn open voor opvang voor kwetsbare kinderen en voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Daarbij is het van belang dat de richtlijnen van het RIVM goed worden nageleefd, om ieders gezondheid te beschermen. De PO-Raad heeft een poster ontwikkeld met de aanvullende maatregelen. Hang deze op in de school, zo zorgen we samen voor een gezonde omgeving. Download de poster hier.

Extra maatregelen voor bescherming kwetsbare kinderen

Er wordt een aantal maatregelen genomen om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen nu zij vanwege het coronavirus niet naar school kunnen gaan. De minister bericht daarover per brief. Lees hierover ook meer in ons nieuwsbericht over onderwijs op afstand, de rol van gemeenten, overgang po naar vo en kinderen voor wie thuis geen veilige omgeving is.

Posters PO-Raad

Er zijn posters ontwikkeld voor het basisonderwijs en het speciaal (basis)onderwijs. Deze posters geven richtlijnen voor leerlingen, ouders en medewerkers over thema’s als hygiëne en afstand tot elkaar. Ook zijn er gedragsregels ten aanzien van het halen en brengen van leerlingen en het gebruik van het schoolplein in opgenomen. Scholen kunnen de posters downloaden en uitprinten en/of digitaal onder ouders verspreiden.

Regulier basisonderwijs

Download de poster voor op school

Download de poster voor ouders

Speciaal (basis)onderwijs

Download de poster voor op school

Download de poster voor ouders

Veilige leer-/werkomgeving voor leerlingen en leraren

Een veilige en gezonde leer-/werkomgeving is, ook in tijde van crisis, de belangrijkste prioriteit voor schoolbesturen. Coronaveiligeschool.nl biedt scholen praktische ondersteuning én een breed aanbod aan producten om onnodige risico’s op de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Voor advies en ondersteuning kunt u contact met ons opnemen via: 088 226 4850.

Verder lezen? Klik hier

Checklist

Gezonde werkomgeving

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de download binnen enkele minuten per e-mail.
Hierin leest u:
Verbeterpunten

Verbeterpunten die iedere school kan toepassen.

Tips & Tricks

Tips & Tricks om snel en eenvoudig een veilige werk- en leeromgeving te creëren.